När kroppen stöter ifrån sig smycken

Migreringen är egentligen en naturlig reaktion för kroppen, men vid en piercing så är den reaktionen inte önskvärd. Att piercingen migrerar innebär i praktiken att kroppen vägrar acceptera det främmande föremålet (piercingsmycket) och försöker istället lösa upp/stöta ut det ur kroppen. Det kan även bero att en piercing gjorts på tok för ytlig och påverkar blodcirkulationen och hudens normala funktioner i en så stor utsträckning att de överliggande hudlagren börjar dö och smycket ramlar snart ut.

Ibland kan en migrering stanna av sig själv. Ibland kan ett byte av smycke rädda en piercing, men många gånger så fortsätter det tills smycket slutligen görs kvitt ur hudytan.

Det bästa är inte att vänta på att det ska gå så långt, utan att man tar ut den innan den ligger så ytligt att det finns risk att huden spricker upp. Dels så läker det ihop snyggare och blir mindre ärr, dels kan man snabbare försöka igen om man fortfarande vill göra den piercingen, man kan fortfarande få ett mycket bra resultat på det andra försöket. Att smycken migrerar är nämligen inte konsekvent, ibland händer det, ibland inte. Vissa piercings som navlar och ögonbryn kan migrera, likaså vissa mer ovanliga varianter. Din piercare bör ha informerat dig om det och om ungefär hur vanligt det är för den typ av piercing man tänkt sig innan ingreppet utförs.