Caja Liljeklinga

I kontrast till en glad värmlänning, är jag en förhållandevis glad, men mer av en sarkastisk och ironisk skåning, född 1977 i Kungshult. Kärleken till kroppskonst har funnit så länge som jag kan minnas. Det har alltid främst varit tatueringskonsten som har tilltalat i mitt eget val av kroppsmodifiering, även om det mesta har beprövats med mer eller mindre lyckade resultat.

Vad jag ska bli när jag blir stor, har inte varit helt självklart och flera vägar har provats på väg till där jag är nu. Ett stort intresse för konst, tatuering och kreativitet har alltid funnits och från ett mer naivt självtitulerade som konstnär i tonåren med allt vad det innebär, till att hitta en plats inom akademin där jag trivdes väldigt väl och nog trodde att jag skulle stanna. Tills att slumpen ledde mig på andra vägar. Från mina älskade studier kring genusvetenskap, etnologi och konstvetenskap (fil.mag i etnologi, fil. mag i konstvetenskap samt fil.kand i genusvetenskap) där flera av mina arbeten under åren handlade om tatuering och olika former av kroppskonst. Till att jag tog steget att gå från att forska kring till att själv bli utövare hade nog aldrig hänt utan maken, Eddie och att jag flyttade upp till honom.

Jag har tatuerat sedan årsskiftet 2009/2010, men mina olika kopplingar och förankringar inom fältet börjar mer än två decennier tidigare. Så snart som det bara var möjligt så skaffade jag min första tatuering och innan dess experimenterade jag fritt med piercingar och liknande. Det blev snabbt fler tatueringar och intresset bara fortsatte att växa sig större och genom åren har jag hjälpt till vid olika tatueringsmässor och även skrivit artiklar i tatuerings media samt även medverkat. Mer än ett decennium har passerat sedan jag först höll en maskin och mycket har jag lärt mig, men det finns fortfarande många vägar kvar att utforska. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans med alla mina underbara kunder som låter mig ta del av deras livsöden samtidigt som jag får vara en del i deras tatuering process.

Caja
cajalogga